Operations and technicians

Windtechnicus

Stel je een toekomst voor waarin je bijdraagt aan een CO2-vrije, betrouwbare en betaalbare elektriciteitsvoorziening door onze windturbines draaiende te houden.

Je maakt in de functie van windtechnicus bij Ørsted onderdeel uit van een internationaal team van experts. Samen onderhouden zij onze Nederlandse en Duitse windparken op zee.

Welkom bij Continental Europe Operations
Je maakt deel uit van het Operations & Maintenance-team. Samen met je collega’s draag je zorg voor de veilige werking van de windturbines van onze windparken op zee in Borssele (Zeeland), Borkum Riffgrund (Duitsland) en Gode Wind (Duitsland). In het team vinden wij het belangrijk dat collega’s het beste uit zichzelf kunnen halen. Het voortdurend ontwikkelen en het leren van nieuwe vaardigheden wordt gestimuleerd. Het team van windtechnici is divers en werkt goed samen.

Je speelt een belangrijke rol in:

  • Onderhoud en reparatie van elektrische, mechanische en hydraulische componenten in  onze windturbines Siemens Gamesa 8MW en 11MW Direct Drive
  • Het uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden, het controleren van reserveonderdelen, gereedschappen en apparatuur voor onze montagewerkzaamheden
  • Het bedenken van oplossingen samen met ons technische team van experts voor duurzaam onderhoud van onze windturbines
  • Het plannen en uitvoeren van montage- en onderhoudswerkzaamheden, samen met ons technische team.

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren, beschik je over het volgende:

  • Je hebt een opleiding of leerbaan volbracht als elektricien of werktuigbouwkundig monteur. Je wil graag blijven leren om een expert te worden.
  • Je kunt en bent bereid om te werken in ploegendienst met een schema van 7 dagen op en 7 dagen af in Nederland en 14 dagen op en 14 dagen af op onze Duitse windparken.
  • Je bent in staat om op hoogte en op zee te werken en bestand tegen omstandigheden op zee.
  • Je bent een teamspeler die er echt van geniet om in een team van professionals te werken.
  • Je hebt bij voorkeur enige professionele ervaring met elektrische, mechanische of hydraulische componenten.
  • Je beheerst de Engelse taal redelijk en bent bereid te leren.

Maak deel uit van een toonaangevend bedrijf op het gebied van hernieuwbare energie
Ørsted is marktleider op het gebied van wind op zee. Wij spelen een belangrijke rol in de energietransitie en nemen actie om het klimaat te verbeteren. Bij Ørsted kan je bijdrage aan een wereld die volledig draait op groene energie. Daarbij kan je je vaardigheden  verbeteren in een dynamische en snelgroeiende industrie. Binnen Ørsted zijn er volop mogelijkheden om te leren en je te ontwikkelen dankzij uitdagende opdrachten en toonaangevende experts. Je komt te werken in een vriendelijke werkomgeving waar vertrouwen, respect en samenwerking centraal staan.

Bepaal samen met ons de toekomst
Stuur je sollicitatiebrief vóór 01 June 2023 naar ons toe. We voeren doorlopend sollicitatiegesprekken op zoek naar de juiste kandidaat. Deze vacature blijft openstaan totdat wij het alle openstaande functies hebben vervuld.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Thomas Noergaard Soerensen, Operations Manager, via (+31) 630010083. Mocht je aanpassingen of ondersteuning willen in werkmethoden, werktijden of het beoordelings- of gespreksproces, dan bespreken we graag de mogelijkheden met je.

In deze functie wordt er van je verwacht dat je bereid bent een aantal maanden per jaar in Duitsland te verblijven, met een schema van 14 dagen op en 14 dagen af. In het zomerseizoen werk je vanuit de standplaats Vlissingen. In het winterseizoen werk je aan onze Duitse windparken en woon je op een Service Operations Vessel buiten de haven van Norddeich.

We verzoeken je om je sollicitatie in te dienen via onze onlinecarrièrepagina’s. We nemen je sollicitatie in behandeling wanneer je ook de screeningsvragen beantwoordt die relevant zijn voor jouw land.